The New Farm probeert innovatieve maakbedrijven aan te trekken die circulair en sociaal hun steentje bijdragen. Zo bouwen we aan een hub voor Haagse impactmakers.
Community managers Niels en Tanja helpen je graag verder. Wil je een ruimte huren, heb je een vraag, heb je interesse in een rondleiding of wil je een event organiseren in The New Farm? Dan nodigen zij je graag uit voor een kop koffie! Stuur een mail naar info@thenewfarm.com en ze maken graag een afspraak met je!
De thema’s (voedsel)productie, circulaire economie en social impact vind je terug bij de huurders in het gebouw. Lokale ondernemers produceren (h)eerlijke producten zoals oesterzwammen, groentepasta’s, bier en ander lekker voedsel. Circulariteit zie je terug in de bedrijven die gebruikt materiaal of reststromen recyclen zoals werkuniformen, ICT-apparatuur of voedselresten. Tot slot brengen bedrijven sociale innovatie op gang door mensen uit alle hoeken van de samenleving op te leiden en ze daarmee een kans te bieden opnieuw deel te nemen aan de maatschappij.
Een plek voor Haagse maakbedrijven waarbij voedsel (vaak) een belangrijk thema is.
Een gebouw waar door ondernemers aan de circulaire economie wordt gewerkt.
Een hub voor impactbedrijven en NGO’s die streven naar werk voor iedereen en een inclusieve samenleving.
Het in 1956 door Architect Dirk Roosenburg ontworpen gebouw ‘De Schilde’ is oorspronkelijk gebouwd door Philips Telecommunicatie voor het produceren van onderdelen voor onder andere telefooncentrales. In haar top werkte er hier zo’n 1.200 mensen. Het gestapelde concept van de industriële productie was innovatief voor die tijd. In 1994 stopte de productie in de Televisiestraat waarna het industriegebouw in 1998 geheel is herontwikkeld tot kantoren.
In 2013 won Urban Farmers de ondernemerschallenge voor Stadslandbouw. Ze bouwden een circulair ‘hydroponics’-systeem op het dak met een kas en een viskwekerij direct daaronder. Het gebouw werd verder ontwikkeld met focus op innovatieve, high-tech vormen van verticale stadslandbouw. Ondanks de wereldwijde fascinatie voor het concept heeft het plan niet geleid tot een duurzame bezetting. Na faillissement van Urban Farmers in 2018 moest The New Farm een nieuwe koers inslaan met een breder concept.
FRED is het Fonds Ruimte en Economie Den Haag. Dit fonds speelt in op de toenemende vraag naar kleinere bedrijfsruimtes in Den Haag en draagt bij aan een aantrekkelijk ondernemingsklimaat in Den Haag. FRED investeert met behulp van aanvullende leningen in bedrijfsruimtes in Den Haag. Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand is financiering vanuit FRED een uitkomst.
FRED financiert projecten in zogenoemde GTI-gebieden zoals Den Haag centrum, Scheveningen, Haagse Hout, Escamp, Laak, Binckhorst en de transformatiegebieden rondom de stations.
Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben voor de tweede keer gezamenlijk een programma gemaakt om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Starterspanden Den Haag C.V. is de eigenaar en exploitant van The New Farm. Dit bedrijf is in 2003 opgericht om bedrijfshuisvesting aan startende ondernemers te bieden. De C.V. is onderdeel van het instrumentarium van de gemeente Den Haag in het kader van de uitvoering van het gemeentelijk duurzaamheids- en economisch beleid.